Ladda din Mercedes direkt – utan krångliga avtal

Mercedes me Charge låter dig ladda på 250.000 laddstationer med ett abonnemang.

För att ladda en elbil krävs det någon sorts registrering hos den som driver laddstationen du ska ladda på. Med ett flertal olika operatörer kan det bli en ganska komplicerad historia när du laddar på olika platser. Den som valt en laddbar bil från Mercedes slipper dock detta. Mercedes me Charge är en smart lösning som gör att du kan ladda direkt på de flesta laddstationer över hela Europa. Inte mindre än 250.000 laddstationer. Med alla kostnader på en enda faktura.

Det finns dussintals olika operatörer av laddstationer för elbilar. De flesta av dem kräver att du skapar ett konto och anger betalningsmetod samt laddar ner en app som gör att du kan aktivera laddningen. Det kan krävas upp till fem olika avtal och appar bara för att få tillgång till de allra vanligaste laddstationerna i Sverige. Åker du till andra länder kan detta mångdubblas.

Mercedes har tagit ett helt nytt grepp om detta – genom sitt system Mercedes me Charge kan Mercedes elbilar och laddhybrider laddas på mer än 80 % av laddstationerna i Europa. Totalt är över 400 olika operatörer inkopplade, men du som Mercedes kund behöver bara ett enda abonnemang.

Banner

I Sverige erbjuder Mercedes me Charge grön laddning vid över 500 snabbladdningsstationer (DC). Däribland Ionity, E.ON, Recharge med flera. Du rullar upp med din Mercedes och identifierar dig och bilen med antingen ett tilldelat RFID-kort, Mercedes me-appen eller bilens MBUX-multimediasystem. Därefter är det bara att sätta in laddkabeln.

Varje månad får du en specifikation eller en faktura via email med dina ladd- och betalningstransaktioner där du kan se exakt var du laddat och för hur mycket. Du kan även följa transaktionerna direkt i appen.

Navigationen hittar rätt laddare

Navigationen på Mercedes elbilar och laddhybrider har en speciell funktion inbyggd som kallas Electric Intelligence. Den gör att planerad rutt beräknas för att nå destinationen snabbast möjligt med längsta möjliga räckvidd på el.

Electric Intelligence ser till att planera in laddstopp på stationer som är anslutna till Mercedes me Charge. Ett tips är att ange den rutt du ska köra innan avfärd för att få upp en snygg översikt direkt i MBUX på vilka laddstopp som är bäst för din körning. Systemet beaktar faktorer som laddnivå, väder och trafiksituation och redan när du kör iväg får du förslag på var du ska ladda för att lägga så lite tid som möjligt på laddning – och få bästa pris.

Det är dessutom snabbladdningsstationer som prioriteras. Allt för att göra din resa effektiv och smidig. En särskilt viktig fördel med Mercedes me Charge är att all elektricitet som laddas via systemet är garanterat helt förnyelsebar el vilket gör att du även kan köra ditt fordon helt utan lokala utsläpp.

Du ser även direkt på skärmen vad laddnivån är vid ankomst till laddstationen, vilken effekt stationen har, vad det kostar att ladda, hur mycket procent du bör ladda och hur lång tid det beräknas att ta. Ibland kan du få förslag om att ladda en kort stund på en viss laddstation för att kunna ta dig till nästa station som har högre effekt.

Mercedes me Charge ingår kostnadsfritt i ett till tre år för den som köper eller leasar en ny Mercedes, beroende på modell.