INNOVATION SOM MÅSTE UPPLEVAS

INNOVATION SOM MÅSTE UPPLEVAS

EQS är Mercedes-Benz första eldrivna premiumsedan och pionjär för en ny tid.

TEXT: JULIA MENGELER

På utsidan ger innovativ design rekordlågt luftmotstånd – och lång räckvidd.
På den rymliga insidan maximeras komforten med självlärande teknik och den intelligenta superskärmen MBUX Hyperscreen.

EQS står för en ny, progressiv generation av mobilitet. Tack vare intelligent teknik kan bilen identifiera, reagera på och ta hänsyn till passagerarnas behov. EQS är utvecklad för att överträffa även de mest krävande Mercedes-Benz-kundernas förväntningar. Precis så måste en bil från Mercedes-Benz vara, när den har bokstaven S för S-Klass i namnet.

Innanför silhuettens rena linjer återfinns högeffektiv teknik, och EQS är den hittills mest aerodynamiska serietillverkade bilen i världen – resultatet av ett nära samarbete mellan formgivare och aerodynamiker på Mercedes-Benz. Tillsammans har de skapat den omisskännliga formen, Purpose Design.

Banner

743 kilometer på en laddning

Den innovativa formgivningen med minimalt luftmotstånd gynnar särskilt räckvidden, som är upp till 743 kilometer (enligt WLTP) på bara en laddning. EQS kan dessutom snabbladdas med en effekt på upp till 200 kW, vilket gör att det bara tar 15 minuter att ladda upp till 300 kilometers räckvidd. Allt detta skapar tillsammans med den senaste batteritekniken en perfekt balans mellan prestanda, energieffektivitet, räckvidd och bekväma laddningar.

Banner

Banner

Science fiction – i verkligheten

Men tekniken i EQS är så mycket mer än den elektriska drivlinan. Bilen har ett ultramodernt sensorsystem. Med över 300 sensorer på och i bilen kan EQS registrera omgivningen och läsa av förarens och passagerarnas behov. De intelligenta assistentsystemen reagerar på tal eller handrörelser – ett bekvämt sätt att anpassa olika funktioner i bilen samt multimedia- och komfortfunktioner till individuella behov. EQS kan till och med utöka sina förmågor, eftersom den kan lära sig saker med hjälp av artificiell intelligens. Den rymliga kupén och den stora skärmen vid förarplatsen, MBUX Hyperscreen, skapar nästan ett intryck av att man befinner sig i ett rymdskepp från framtiden. Men EQS är allt annat än science fiction. Bilen är byggd för dig, så att du kan uppleva framtiden redan i dag.

Banner

Den markanta fronten på EQS antyder vad denna eldrivna sedan från Mercedes-EQ står för: en ny, lyxig generation av mobilitet.

Banner

Banner

Med över 300 sensorer på och i bilen registrerar EQS omgivningen, och i kupén läser den av passagerarnas behov. Den stora MBUX Hyperscreen fungerar som EQS hjärna och nervsystem.

Taklinjen sveper som en spänd båge och ger EQS en coupéliknande silhuett. Därmed är den världens mest aerodynamiska serietillverkade bilmodell.

Banner