Enastående atmosfär

Målet: Enklare att ha laddbar tjänstebil

Nu blir det enkelt för företag att gå över till laddbara tjänstebilar. Med en ny lösning blir det enkelt att välja rätt bil utan att behöva tänka på kontantinsatser eller restvärden.

Vi har paketerat bilarna i det koncept vi kallar FleetEdition.

Allt fler företag vill gå över till laddbara tjänstebilar. Vid sidan av de uppenbara miljöskälen så finns det också rent ekonomiska fördelar: lägre skatt, lägre energikostnad och lägre förmånsvärde för föraren.

För att förenkla hela processen har Mercedes-Benz Sverige tagit fram ett speciellt finansieringskoncept:
Mercedes-Benz BusinessLeasing – som gäller alla företagets elbilar och laddhybrider. Från minsta till största klassen. Totalt rör det sig om 5 elbilsmodeller och fler än 25 laddhybrider.

Banner

  • Ola :

    – Vi har paketerat bilarna i det koncept vi kallar FleetEdition, säger Ola Olsson som är ansvarig för företagsförsäljning för Mercedes-Benz Sverige.
    – Det betyder att vi tillsammans med våra kunder valt ut den utrustning som de flesta vill ha, och skapat företagsanpassade bilar med riktigt bra priser. Det är bilar med det lilla extra, fortsätter Ola Olsson.

Ingen kontantinsats och fast kostnad

Många företag väljer att finansiera sina tjänstebilar med leasing. Dels gör det att halva momsen kan lyftas, men det gör också att man inte behöver använda sin likviditet eller sin kredit hos banken för bilköp.

Med Mercedes-Benz BusinessLeasing går det att gå ett steg längre. Här slipper företagen även den första förhöjda hyran. Dessutom kommer man ifrån risken med att sätta restvärde. Det vill säga det belopp som bilen ska lösas för vid periodens slut.

– Allt man betalar är en fast månadskostnad, säger Ola Olsson. I den ingår både service och försäkring. Det enda som tillkommer är skatt och det som förbrukas –  däck, torkarblad, bränsle och liknande.

Priserna är fasta och samma priser erbjuds hos alla Mercedes-Benz agenter i Sverige. Det betyder att ett företag med verksamhet på flera platser kan göra sin bilaffär lokalt men ändå få alla fakturor från samma leverantör och med exakt samma villkor.

– Systemet gör verkligen tjänstebils-ägandet enkelt: Välj rätt modell, hämta bilen, kör och betala och byt ut den efter 24 eller 36 månader.

Se vilken modell som passar dina behov bäst.