Mercedes-Benz har öppnat sin första snabbladdningsstation i Europa

Att ladda en elbil ska vara lika enkelt som att tanka en bensin- eller dieselbil. I Mannheim i Tyskland har Mercedes-Benz just öppnat sin första snabbladdningsstation på europeisk mark.

I takt med att fler människor går över till eldrift ökar behovet av snabb och bekväm laddning under resan. Och nu har Mercedes-Benz öppnat sin första snabbladdningsstation i Europa.

Den nya snabbladdningsstationen i Mannheim, Tyskland, drivs av Mercedes-Benz i samarbete med E.ON och består av sex laddpunkter som var och en ger upp till 300 kW.

Tillgänglig för alla elbilar

I framtiden kommer Mercedes-Benz ägare att kunna reservera en plats före ankomst vid en av snabbladdningsstationerna i Mercedes-Benz snabbladdningsnätverk.

Snabbladdarna är dock inte bara reserverade för Mercedes-Benz modeller, utan kan användas av bilar i alla storlekar och från alla biltillverkare.

"Genom att bygga ut snabbladdningsinfrastrukturen gör vi det lättare att gå över till eldrift. Samtidigt sätter vi en ny standard för laddning av elfordon"
Banner

Ännu fler snabbladdningsstationer på väg

Den nya snabbladdningsstationen från Mercedes-Benz är den första i sitt slag i Europa – men den är absolut inte den sista. Redan 2024 kommer nätverket att byggas ut i Tyskland, Italien, Spanien och Frankrike.

Dessutom finns det redan en i USA och två i Kina, och i slutet av decenniet är planen att bygga fler än 2 000 Mercedes-Benz snabbladdningsstationer med mer än 10 000 laddningspunkter över hela världen.

Mercedes-Benz ägare njuter av fördelarna med laddning

Både de nya och framtida Mercedes-Benz snabbladdningsstationerna är integrerade i den digitala laddtjänsten Mercedes me Charge. Mercedes me Charge redan ger tillgång till ett av världens största laddningsnätverk med mer än 1,4 miljoner laddningsstationer, inklusive mer än 550 000 i Europa.

I Mercedes-Benz elbilar visar navigationssystemet lediga laddstationer, och med hjälp av Electric Intelligence beräknas den snabbaste och mest effektiva rutten inklusive laddningsstopp.

Läs mer om laddning från Mercedes-Benz här.

Banner