Mercedes-Benz har Sveriges mest nöjda bilägare

I årets upplaga av AutoIndex, som är Sveriges största undersökning bland privata bilägare, kammade Mercedes-Benz hem totalsegern. Och allra mest nöjd är svenska bilägare med banbrytande E-Klass som tog förstaplatsen bland de enskilda modellerna

Mercedes-Benz i en klass för sig

AutoIndex undersökning går ut med runt 200 detaljerade frågor till 1000-tals bilägare i hela Sverige. Och för Mercedes-Benz blev det storslam i den prestigefyllda undersökningen som gick av stapeln för 23:e gången. Inte bara utsågs man till den totala vinnaren i konkurrens med 22 andra bilmärken – Mercedes-Benz tog även hem segern i kategorierna ”Bil” och ”Lojalitet”.

Banner

Svenska bilägare tycker mest om E-Klass

De tre modellerna som Sveriges bilägare är mest nöjda med har alla en stjärna i fronten. Allra mest tycker de om E-Klass som lanserade för första gången 1946. Den sjätte generationen är utrustad med en rad innovationer som anpassar körupplevelsen och gör den mer personlig. På andra plats kom C-Klass, och tredjeplatsen gick till laddhybriden GLC.

– Vi på Mercedes-Benz Sverige är stolta över att få det här erkännandet från våra kunder, säger företagets vd, Shirin Emeera.

– Men vi är självklart inte färdiga på något sätt. Vi kommer att fortsätta utveckla både marknadens mest spännande bilar och en kundupplevelse utöver det vanliga. Samtidigt är vi glada och tacksamma för våra duktiga verkstäder och agenter runt om i Sverige. De bidrar så starkt till att ge Mercedes-ägaren en riktigt fin upplevelse med sin bil.