Wow – sju gånger om!

Wow – sju gånger om!

FOTO: AMOS FRICKE // ILLUSTRATIONER: EKATERINA KACHAVINA OCH DAVID BAUMANN // TEXT: JULIA MENGELER

Formad av ny teknik och exklusiv design blir EQE en upplevelse för alla sinnen. Här är sju skäl att titta närmare på den helt eldrivna premiumsedanen från Mercedes-EQ,

1. ANDAS LÄTTARE

EQE tar ansvar för passagerarnas hälsa genom att förbättra luftkvaliteten. Här finns ENERGIZING AIR CONTROL med HEPA-filter som renar luften från lukter och skadliga ämnen innan den strömmar in i kupén. Därmed är luften i EQE fri från allergener, skadliga gaser och luftburna partiklar samt virus och bakterier.

Banner

Banner

2. SKÖN SKÄRMTID

Tre displayer smälter sömlöst ihop till en generös, lätt böjd OLED-panel som sträcker sig över hela EQE:s bredd. MBUX Hyperscreen reagerar på lätt beröring och gör att många av bilens och multimediasystemets funktioner kan användas intuitivt. I det användarvänliga systemet ser personerna i bilen de viktigaste funktionerna direkt på startskärmen.

3. FULLÄNDAD FORM

Till det yttre är EQE designad för att göra ett perfekt intryck, med en estetik som kännetecknas av välavvägda proportioner och stora svepande ytor. Den coupéliknande silhuetten påminner om ikoniska modeller från Mercedes-Benz, bland annat CLS. Samtidigt symboliserar One Bow-designen en lyxig framåtanda som skapar en åtråvärd modell för en ny tid.

Banner

4. VÄLKLINGANDE

Ljudnivån i en elbil är naturligt låg, men som extrautrustning kan man ändå få en unik ljudupplevelse i EQE. Mercedes-Benz ljudexperter har nämligen gjort det möjligt att applicera ett motorljud i kupén, som anpassas automatiskt efter föraren.

5. VÄRDEFULL

Riktig lyx gömmer sig alltid i detaljerna, något som varit i högsta grad vägledande vid utformningen av kupén. Designerna har skapat en spännande kontrast mellan moderna och traditionella material och mellan varma och kalla färgnyanser. Till exempel utgör de hantverksmässigt utförda detaljerna i kontrastfärgen roséguld en blinkning till den hypermoderna batteritekniken och kopparspolen – som symbol för en progressiv mobilitet.

Banner

Banner

6. DYNAMISK

De coupéliknande formerna skapar en stil som vittnar om EQE:s sportiga köregenskaper. Styrningen på bakaxeln gör sedanen extra dynamisk och bekväm, och vid höga hastigheter ger den EQE suveräna styregenskaper. I lägre hastigheter räcker en lätt vridning på ratten för att få en mindre vändradie, vilket underlättar vid parkering och kurvtagning. Resultatet? Massor av körglädje!

Banner

Banner

7. VÄLDOFTANDE

Även luktsinnet förförs av nya EQE, som bjuder på en doftsättning unikt framtagen för denna premiumbil: ”No. 6 Mood Bitter Sweet” heter doften, som betonar bilens sportiga och avantgardistiska karaktär. Den naturliga lukten av traditionella material i kupén, som perforerad nappa, ger doften en perfekt avrundning.

MERCEDES-EQE 350

Bränsleförbrukning, blandad körning: 15,7-19,3 kWh/100 km
CO₂-utsläpp, blandad körning: 0 g/km