Isabell Fischlein valde att privatleasera en ny laddhybrid

”Jag har hittat min drömbil”

Isabell Fischlein valde att privatleasera en ny laddhybrid

TEXT: BJÖRN SOLFORS // FOTO: LARS JANSSON

Laddhybriden A250 e lockade inte bara med snygg design, en härlig körupplevelse och toppmodern interiör. Med privatleasing fick 27-åriga Isabell Fischlein också en låg månadskostnad – och hög service.

Hon hade egentligen tänkt sig ett ’billigare’ bilmärke. Väl på plats i bilhallen såg Isabell  Fischlein något annat i ögonvrån.

”De säljer även Mercedes-Benz där och hade en A250 e på kampanj för privatleasing. Jag tänkte oj, vilken snygg bil! Men den är alldeles för dyr och fin.”

Tillsammans med säljaren Marcus Svensson hos agenten Otto Olssons Bil i Tomelilla gick hon igenom siffrorna – och det visade sig snabbt att hon hade fel. De ’billigare’ alternativen hon tänkt sig var inte alls billigare i slutändan, och trots att hon växlade upp rejält till en välutrustad premiumbil skulle månadskostnaden bli densamma som förut.

”Jag räknade noga och insåg att jag kunde köra en sprillans ny Mercedes laddhybrid för samma månadskostnad som jag hade förut med en mycket enklare bilmodell helt utan utrustning”, säger hon.

Med en laddhybrid blev skattekostnaderna klart lägre i den totala ekvationen – och med bilens svårslagna räckvidd på cirka sju mil stod det klart att hon nästan uteslutande skulle kunna köra på enbart el.

”För mig var det också självklart att ha privatleasing. Då ingår allting och det blir väldigt tydligt vad bilen verkligen kostar varje månad. Jag älskar den tryggheten och jag älskar servicen med privatleasing. Jag är inte så bilkunnig själv, men det är bara att ringa eller åka förbi om det är något man undrar över”, säger hon.

Banner

Elektrisk körupplevelse

”Körupplevelsen är fantastisk, och hela interiören känns otroligt modern med den stora displayen och allt det tekniska. Jag älskar tystnaden när den bara rullar fram på el, och accelerationen kommer blixtsnabbt”, säger hon.

Isabell Fischlein pendlar dagligen över tio mil i sitt jobb, resor som numera görs på enbart el. Hemma i Ystad har hon tillgång till laddning på sin pappas företag, och snart får hon laddstolpar vid sin bostad också.

”Jag bor i en lägenhet, och de ska sätta upp laddstolpar här utanför också. Då blir det ännu enklare att tanka el.”

Banner

Jag har även kört längre sträckor, bland annat till Göteborg, och bilen drack knappt någonting då heller. Jag tror att förbrukningen hamnade under 0,5 liter per mil”, säger hon.

Hög nivå med extra krydda

Siffrorna, och en massa andra saker, kan hon enkelt kontrollera via appen Mercedes me. Ytterligare en sak hon uppskattar med sitt nya bilägande.

”Ja, appen är verkligen suverän. Jag kan låsa bilen, se laddningsstatus, kolla däcktryck, se när det är dags för service och en massa andra saker i appen. Dessutom har jag en fabriksmonterad kupévärmare i bilen. Otroligt lyxigt. Bara att trycka på en knapp i appen och så får man sätta sig i en varm bil varje morgon.”

Banner

Banner

Isabell Fischlein beskriver utrustningsnivån i bilen som väldigt hög även vid grundutförandet, högre än andra premiumbilar hon jämfört med. Men även vid privatleasing kan man skräddarsy sin bil, och välja till extrautrustning efter smak och plånbok.

”Min bil har AMG-paketet med sportsäten och sportratt. Jag älskar också panoramataket, det gör att bilens känns större.”

Det är uppenbart hur bra Isabell Fischlein trivs med sin nya bil. Och hon delar gärna med sig av körglädjen.

”Jag har alltid älskat att åka bil, ända sedan jag var liten. Det ger mig ro. Jag kan sätta mig i bilen och köra en tur bara för att lyssna på musik och koppla av. Och ibland hämtar jag upp kompisarna för en runda. Vi brukar åka runt med bilen och sjunga tillsammans”, säger hon.

Banner

Banner

Denna artikel blev första gången publicerad i Mercedes me magasinet #1, 2021.