Smarta E-Klass gör din körupplevelse bekvämare än någonsin

Upplev en ny nivå av komfort med innovativa funktioner som MBUX Superscreen, Burmester® 4D Surround Sound System, digital bilnyckel i din mobil och mycket mer.

Mercedes-Benz E-Klass har sålts i fler än 17 miljoner exemplar sedan 1946. När den sjätte generationen nu knackar på dörren gör den det med en imponerande arsenal av tekniska innovationer som gör din körupplevelse hyperpersonlig.

Anpassar sig till dig och din vardag

Med E-Klass kan du få din körupplevelse precis som du vill – varje gång. KEYLESS-GO gör det möjligt att till exempel starta och låsa bilen utan att behöva ta upp nyckeln ur fickan – eller ha med dig nyckeln alls. Allt du behöver ha med dig är din mobil*. De infällda dörrhandtagen fälls ut automatiskt när du är i närheten av bilen via Bluetooth, och när du låser den fälls de in igen.

Dessutom kan du skapa dina egna rutiner i E-Klass. Genom att koppla samman funktioner och villkor får du en bil som tillgodoser dina personliga preferenser helt automatiskt. Slå dig ner bakom ratten efter en lång arbetsdag och varva ner med avslappnande musik, massage och öppen panoramataklucka.

Du kan också välja rutiner från färdiga mallar. E-Klass kommer bland annat med ”Cold days” som slår på sätesvärmen och ändrar panelbelysningen till en värmande orange samt ”Date night” som automatiskt spelar romantisk musik och ändrar panelbelysningen till rosa. I framtiden kommer bilen också kunna lära sig vilka komfortsystem du använder via artificiell intelligens och justera din upplevelse baserat på ditt beteendemönster.

En upplevelse för alla sinnen

Med Burmester® 4D Surround Sound System, som kan väljas som tillval, får du 17 högtalare och 4 strukturburna ljudomvandlare som tillsammans förvandlar kupén i din E-Klass till en storslagen konserthall. Dessutom kommer E-Klass med Dolby Atmos® från Apple Music som ger dig mer djup och klarhet när du lyssnar på musik från utvalda streamingtjänster.

Nytt är också panelbelysningen med ljudvisualisering som gör att du kan uppleva musik med tre sinnen. Hör genom högtalarna, känn genom vibrationer i ryggstödet och se musiken med hjälp av ljusremsan i den aktiva panelbelysningen. Beroende på vilken färg som valts för den omgivande belysningen visualiseras bas, mellantoner och höga toner i samordnade färgtoner och ljusstyrkor.

E-Klass är den första bilen som kombinerar alla dessa sensoriska element och skapar en holistisk upplevelse på en djupare nivå.

Som ett spa på fyra hjul

E-Klass kan beställas med tillval som ger dig maximal körkomfort med smarta funktioner som ENERGIZING COMFORT och THERMOTRONIC med Digital Vent Control. I Vitality-programmet hittar du till exempel ENERGIZING Seat Kinetics som ger en uppiggande massage och samtidigt stödjer musklerna med små förändringar i sittytan och ryggstödets vinklar.

En nyhet i E-Klass är programmet Motions Sickness Prevention som lindrar symptomen av åksjuka hos passagerarna i framsätet. Som med alla ENERGIZING COMFORT-program samverkar flera komfortsystem i denna nya funktion: Passageraren uppmanas att luta ryggstödet något bakåt, sittdynan justeras automatiskt, och frisk luft tillförs från luftkonditioneringssystemet.

Med den automatiska klimatanläggningen THERMOTRONIC kan alla luftventiler i framsätet justeras helt elektriskt. Denna nya komfortfunktion kallas Digital Vent Control och innebär att de främre luftventilerna anpassas automatiskt till ditt önskade ventilationsscenario. Självklart kan du alltid justera luftventilerna manuellt när du vill.

MBUX Superscreen: Ett fönster in i framtiden

Hjärtat i E-Klass är MBUX Superscreen vars enorma glasyta sträcker sig över hela instrumentbrädan om du väljer till skärm för främre passagerarsäte. Skärmarna och MBUX har för övrigt utrustats med en ny, kraftfull omborddator som förbättrar prestandan och ser till att dina kommandon utförs blixtrande snabbt.
Ikonerna på den centrala skärmen och passagerardisplayen har också fått en ny design. Förutom att de nu är enklare har de också fått färgkodning som matchar smartphone-ikoner vilket gör dem mer intuitiva. En annan nyhet är den integrerade selfie- och videokameran på instrumentpanelen som täcker både förar- och passagerarsidan. Med en knapptryckning kan du ta bilder – eller förvandla E-Klass till ditt eget kontor på fyra hjul och delta i videokonferenser.

Är du nyfiken på E-Klass? Klicka nedan för att läsa mer och konfigurera din egen E-Klass precis som du vill ha den.

*Funktionen KEYLESS-GO i smartphone är för tillfället enbart kompatibel med iPhone 11 eller nyare.