Innovativa digitala tjänster för din Mercedes: Remote-paketet

Med Mercedes me-appen har du alltid din Mercedes med dig, oavsett var du befinner dig. Med Remote-paketet som du kan köpa i appen Mercedes me-Store, får du ännu fler praktiska funktioner till din bil.

TEXT AV MERCEDES-BENZ SVERIGE // ILLUSTRATIONER AV MERCEDES-BENZ SVERIGE

Med din smartphone har du alltid hela världen inom räckhåll. Även din Mercedes. Med Mercedes me-appen kan du enkelt hålla koll på allt från mätarställning till bränslenivå och laddning. Du kan också alltid se när det är dags för nästa service, och boka tid hos närmaste verkstad med några få klick.

Men inte nog med det. Med appen Mercedes me-Store kan du gå på upptäcktsfärd bland en mängd innovativa extra tjänster som ger dig ännu bättre överblick över din bil. Och som gör din vardag både tryggare, enklare och smartare.

Tag med dig din Mercedes i fickan

Med Remote-paketet kan du bland annat låsa eller låsa upp bilens dörrar eller öppna och stänga fönster och soltak direkt från din telefon. En praktisk funktion om du inte är i närheten av bilen och plötsligt blir osäker på om du verkligen låste.. Eller om någon du känner behöver komma in i bilen när du inte är på plats.

 

Remote-paketet ger dig också möjlighet att kunna förprogrammera bilens kupévärmare/ventilation så att kupén alltid är skönt sval när det är varmt ute och uppvärmd när det är kallt. (extrautrustning för bensin/diesel fordon). Om du kör en elbil eller laddhybrid som är inkopplad på en laddbox så använder förklimatiseringen dessutom el från nätet. Så att du inte behöver ta energi från batteriet.

 

Remote-paketet gör också att du kan se exakt var bilen är. Det kan vara en fördel om du inte är så bekant med platsen där du befinner dig, om någon annan parkerat bilen eller om du bara vill hitta snabbaste vägen tillbaka till bilen. Med fjärrlokaliseringsfunktionen kan du också tända bilens lampor med ett tryck på din smartphone så att du snabbt kan hitta den på en mörk parkeringsplats. Och med parkeringsskadefunktionen kan appen ge dig besked om bilen utsätts för ett inbrottsförsök eller blir påkörd medan den är parkerad.

Banner

Banner

Lokaliseringsfunktionen kan även användas för att sätta upp ett så kallat geofence så att du alltid får besked om bilen lämnar ett geografiskt område som du själv definierat. Du kan också begränsa bilens toppfart och effekt om till exempel familjens tonåring ska ut och åka med sina kompisar.

 

Remote-paketet är gratis de tre första åren efter bilens registrering och kan därefter förnyas mot betalning i Mercedes me Store-appen.

 

Logga in på Mercedes me-Store med ditt Mercedes me-konto och se vilka tjänster som finns att få till just din Mercedes – och vilka som redan är aktiva.

 

Läs mer om Remote-paketet och de andra digitala servicetjänsterna här