„Lead in Electric“ - elektrische Vielfalt mit dem Stern.Concept Mercedes-Benz EQG, Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+ (Stromverbrauch kombiniert WLTP: 23,9-21,5 kWh/100 km; CO2-Emissionen kombiniert WLTP: 0 g/km), EQE 350 (Stromverbrauch kombiniert: 19,3-15,7 kWh/100 km; CO2 Emissionen kombiniert: 0 g/km) und Concept Mercedes-Maybach EQS (im Uhrzeigersinn) 

“Lead in Electric” - electric diversity with the star.Concept Mercedes-Benz EQG, Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+ (power consumption combined WLTP: 23.9-21.5 kWh/100 km; CO2 emissions combined WLTP: 0 g/km), EQE 350 (power consumption combined: 19.3-15.7 kWh/100 km; CO2 emissions combined: 0 g/km) and Concept Mercedes-Maybach EQS (clockwise)

Är du laddad för elbilslivet?

Digitala lösningar hjälper dig hela vägen

Du är inte ensam. Mercedes-Benz digitala tjänster hjälper dig – både i och utanför bilen – till smidiga, kostnadseffektiva och trygga mil längs vägarna.

Passar mitt körmönster med en elbil? Det är en vanlig fråga många ställer sig inför beslutet att kliva in i den elektrifierade tidsåldern. Tack vare Mercedes-Benz digitala lösningar är det enkelt att få ett tydligt svar.

 • Louise:

  Du kan helt gratis ladda ner appen EQ Ready, säger Louise Grimsgård, ansvarig för laddning och tjänster på Mercedes-Benz i Sverige och Danmark.

  Där kan du välja den laddbara bilmodell du funderar på. Sedan registrerar appen automatiskt ditt körmönster och ditt dagliga räckviddsbehov, och du ser svart på vitt om bilen du valt uppfyller dina behov. Det finns flera olika bilmodeller att välja mellan i appen, och den fungerar väldigt bra.

En annan vanlig fråga inför elbilssteget handlar om ekonomin. Trots att elektrifierade bilar ofta har ett högre inköpspris, kan bilägandet i slutändan tvärtom bli billigare.

 • Louise:

  På vår hemsida finns en eCost Calculator, där man jämför driftskostnaderna mellan en laddbar bil och en konventionell bränslemotor. Där ser du hur många kronor du sparar under året genom att byta drivlina.

  Man bör inkludera bilskatten, eventuell bonus, driftskostnaden och andra löpande kostnader för att få en så rättvis kostnadsbild som möjligt. När man räknar på den totala ägandekostnaden landar det i de allra flesta fall att elbilen är billigare att äga i slutändan, trots att inköpspriset är högre.

Ytterligare ett vanligt frågetecken är laddmöjligheterna längs vägen. Men innovativ och intelligent navigationsteknik hjälper dig inte bara med den snabbaste rutten till målet – utan också hur, var och när du kan ladda din elbil under resan för att optimera tiden maximalt. Med Electric Intelligence och räckviddsindikatorn planeras rutten automatiskt!

 • Louise:

  När du planlägger din rutt i appen får du en rekommendation om nödvändiga laddstopp längs vägen, och du ser också om laddstolpen är upptagen eller inte när du närmar dig. Är den upptagen hjälper systemet dig att välja en annan laddstation.

Banner

Banner

Väl framme vid laddstationen presenterar sig ännu en bekväm lösning: Mercedes me Charge.

– Hela 80 procent av alla laddoperatörer, både i Sverige och i övriga Europa, är anslutna till vårt system. Så i stället för att du som förare måste ha egna, separata abonnemang hos varje operatör, samlar vårt system dessa operatörer i Mercedes me Charge. Betalningen sker antingen med en faktura, eller så dras det på ett kort du registrerat, och du kan enkelt se alla dina transaktioner i en kundportal. Enkelt och smidigt. Mercedes-Benz gör detta väldigt bra, man tänker på alla steg i processen, säger Louise Grimsgård.

 

LÄS OCKSÅ: ”Räckviddsångest är en icke-fråga’’

 

Oavsett vilken Mercedes-Benz modell du väljer, och vilken drivlina som passar dig bäst, så väntar en uppsjö av digitala tjänster som utvecklats för att göra ditt bilägande så enkelt och smidigt som möjligt.

Tänk dig en hel stab av digitala hjälpredor och assistenter i din tjänst under, och inför, nästa bilresa. Tjänsterna har stenkoll på bilens totala status, hjälper dig boka nästa service – och kan faktiskt också sköta fickparkeringen utan att du ens sitter kvar i bilen.

 

Här sammanfattar vi några av alla höjdpunkter i Mercedes-Benz digitala värld:

Banner

KOM FRAM SNABBT OCH SÄKERT

MED DE INTELLIGENTA NAVIGATIONSTJÄNSTERNA

För att använda Mercedes-Benz eldrivna bilar så bekvämt som möjligt behöver du hjälp att planera med stor tillförlitlighet – till exempel när det gäller var du ska ladda. Då är Navigation med Electric Intelligence ett ovärderligt stöd. Tjänsten beräknar den optimala rutten och tar hänsyn till faktorer som batteriets laddningsnivå, vädret och trafikläget. Systemet kan även reagera dynamiskt på förändringar i trafiksituationen och förarens körstil.

Det spelar ingen roll om bilen är eldriven eller har förbränningsmotor. Din rutt anpassas automatiskt till den aktuella trafiken med hjälp av trafikinformation i realtid. Och med Car-to-X kör du ännu säkrare. Detta kommunikationssystem visar potentiella faror på navigationskartan, så att du hinner reagera i tid. Bilar som är utrustade med denna tjänst kommunicerar med varandra, så att information förmedlas till din Mercedes-Benz. Samtidigt skickar din bil information till andra bilar och förare. Väl framme vid målet hittar tjänsten lediga parkeringsrutor på gatan eller i parkeringshus och visar dig öppettider, priser, betalningsmöjligheter och infartshöjd.

PERFEKT ÖVERBLICK

HA KOLL PÅ ALLT MED MERCEDES ME-APPEN

Banner

I appen kan du se viktig information om bilen och styra praktiska funktioner. Ta till exempel reda på räckvidden eller däcktrycket, och kolla om dörrar och fönster är stängda. Med hjälp av GPS kan appen alltid tala om var bilen är – även när du inte själv är med på åkturen. Du kan dessutom välja en säker hastighet och får notiser när den överskrids. Om du inte kan hitta din Mercedes-Benz när den är parkerad, visar appen var den parkerades senast inom ett avstånd på 1,5 kilometer. Även körning vid parkeringsplatsen går nu mycket lättare: Den fjärrstyrda parkeringsassistenten Remote Park Assist parkerar bilen medan du ser på. Bara att koppla av!

Banner

EN SÄKER KÄNSLA

HELTÄCKANDE SKYDD MED STÖLDSKYDDSPAKET URBAN GUARD

Det är omöjligt att personligen bevaka bilen och skydda den mot stöld. I stället kan du ta hjälp av de digitala tjänsterna inom URBAN GUARD, som kan beställas i Mercedes me Store om du inte redan har fått dem från fabrik. Tjänsten skickar genast en notis via din Mercedes me-app om bilen blir stulen, och med hjälp av ett specialiserat sökningsteam kan din Mercedes-Benz lokaliseras. En viktig aspekt av tjänsten är att sökningsteamet sköter kontakten med den lokala polisen och anger bilens platsdata. På så sätt ökar chansen för att din Mercedes-Benz snart kommer tillbaka till dig. För det är ju där den hör hemma.

KÖRA OCH LADDA EN ELBIL

SÅ ENKELT OCH BEKVÄMT SOM MÖJLIGT

Banner

Vid långa körsträckor vill man komma fram snabbt och ladda bilen billigt. Via Mercedes me Charge får du bland annat tillgång till Ionitys omfattande snabbladdningsnätverk, som ger dig båda delarna. Du laddar till förmånliga priser på kort tid och betalningen sker automatiskt och transparent. Mercedes me Charge ger tillgång till ett stort nätverk av laddstationer där det alltid är lätt att hitta en ledig laddstolpe. Naturligtvis kan du använda laddstationer från många olika leverantörer – vid laddstolpen sker autentiseringen via indikeringen i MBUX multimediasystemet, Mercedes me-appen eller Mercedes me Charge-laddkortet. Allt annat sköts helautomatiskt via Mercedes me Charge.

 

Ett bra sätt att köra extra energieffektivt med din Mercedes-EQ eller Mercedes-Benz laddhybrid är att vara en förutseende förare. Det kan du bli genom att kasta ett öga på kartan, som visar var du kan ladda bilen inom batteriets räckvidd. Du ser både den aktuella elektriska räckvidden och laddstationer i närheten.

Psst! Bra tips till dig som har en äldre bil!

Det är lätt att uppgradera även en äldre bilmodell för att få mer komfort. Med Mercedes me Adapter får du en digital dialog med din bil. En agent från Mercedes-Benz  tillhandahåller adaptern, aktiverar tjänsten och hjälper dig att komma i gång.

 

Här kan läsa mer om hur det går till!

Banner

Tänk på!

För att använda de digitala tjänsterna inom Mercedes me connect krävs ett personligt Mercedes me ID, och du måste godkänna användarvillkoren för Mercedes me Connect-tjänsterna. Dessutom måste bilen kopplas till användarkontot. När den initiala löptiden har gått ut kan tjänsterna förlängas mot en avgift, om de vid denna tidpunkt fortfarande erbjuds för den aktuella bilen. Kunden kan aktivera tjänsterna första gången inom ett år från första registrering eller idrifttagande, vilket som än inträffar först. Tillgängligheten för enskilda Mercedes me Connect-tjänster, on-demand-utrustningar och enskilda funktioner och egenskaper beror i synnerhet på fordonstyp, tillverkningsår, land och extrautrustning. På grund av flaskhalsar på marknaden kan kommunikationsmodulen (LTE) tillfälligt endast vara tillgänglig i begränsad omfattning för vissa bilar. Detta gäller särskilt Mercedes me Connect-tjänsterna inklusive nödanropssystemet (eCall). Din Mercedes-Benz-partner har aktuell information.