42 nya Mercedes-Benz Vito till snabbväxande Sesol

42 nya Mercedes-Benz Vito till snabbväxande Sesol

TEXT: GENBERG // FOTOGRAF: STEFAN NILSSON, BILDBYRÅN SYD

Solcellsföretaget Sesol grundades i maj 2019 av Cristian Appelberg, Victor Salomonsson och Emil Larsson. Månaden efter registreringen anställdes första medarbetaren och sen har det gått fort. I dag har företaget 250 anställda och fortsätter att växa – precis som företagets redan stora fordonsflotta, som nyligen utökats med 42 Mercedes-Benz Vito.

Sesol installerar solceller. Både till företag och till villaägare. Huvudkontoret finns i Jönköping, men man har även verksamhet som utgår från kontoren i Örebro, Helsingborg, Göteborg och Stockholm. Solcellsbranschen är en kraftigt växande bransch i ständig utveckling och enligt Cristian Appelberg, en av Sesols grundare, så gäller det att växa hållbart.

– Vi startade företaget för två år sedan och har vuxit rejält sedan dess. Vi hade kunnat växa ä n n u snabbare än vad vi gjort, men det har varit viktigt för oss att vi hela tiden har med all personal på det här ”tåget” och att vi utvecklas med en stark struktur och god företagskultur, säger Cristian och fortsätter:

Banner

Val av transportbil

– När vi valde nya transportbilar, så var kvalitet och de anställdas arbetsmiljö viktiga aspekter. Det är våra montörteam som använder bilarna och de åker i team om två eller tre personer och Viton var den transportbil med överlägset bäst komfort.

– Det handlade om såväl saker som vägljud och benutrymme, som hur placeringen av till exempel växelspaken i Viton ger bra plats åt båda passagerarna, även när de är tre montörer som åker ut på uppdrag.

– Dessutom är det enkelt att se vad bilarna kostar över tid med Mercedes-Benz serviceavtal. Vi har bilarna på leasing i tre år, berättar Cristian och tillägger:

– Jag måste också poängtera det bemötande vi fått från Hedin Bil i Jönköping och platschef Björn Sundqvist och säljare Henrik Sundström där

– Deras servicenivå har varit långt över vad man kan begära eller förvänta sig. Sådana saker är också viktigt och påverkar beslutsprocessen!

Banner

Klimatmål, utveckling och magkänsla

När Cristian, Emil och Victor startade Sesol hade de erfarenheter med sig in till företaget från olika branscher. Emil var den som jobbat med solceller tidigare och det var också han som initierade det nya företaget. Cristian och Victor kom från e-handel och telekombranschen. Intresset för hållbar utveckling fanns redan, men Cristian berättar om hur intresset – och kunskapen – fördjupats rejält under resans gång.

– Det har varit och är en spännande resa och visionen är att bli det självklara valet i hela landet när det gäller solceller. Och i princip kan man installera solceller på alla fastigheter.

– Vi är i färd med att starta ännu ett bolag – SeKraft – som ska arbeta med att sälja och installera elbilsladdare och batterilösningar. Då kommer vi att ha team med elektriker som åker ut till kunderna och vi tittar just nu på att köpa in Mercedes-Benz Citan för de teamen.

Banner

Banner

– Vi har redan idag en stor fordonsflotta, med ca 70 transportbilar plus personbilar på tjänstemannasidan. Med SeKraft kommer vi att behöva runt 45 transportbilar…Till att börja med!

– Ska vi nå våra klimatmål så måste vi alla hjälpas åt. Jag var intresserad av miljöarbete redan innan och det intresset har ju vuxit ordentligt för oss alla tre – för mig, Emil och Victor – sedan vi började jobba i solcellsbranschen.

– Då kändes det bäst i magen att köpa transportbilar från Mercedes-Benz.

Banner