Mercedes-Benz C-Klasse All Terrain; Exterieur: MANUFAKTUR opalithweiß bright, AVANTGARDE, Night-Paket; Interieur: Leder sienabraun 

Mercedes-Benz C-Class All Terrain; exterior: MANUFAKTUR opalite white bright, AVANTGARDE, Night package; interior: leather sienna brown

Mercedes visar höjd C-Klass för dåliga vägar och dåligt väder

Sverige är ett kombi-älskande land, men vi är också ett land med 100-tusentals mil grus- och skogsvägar.

Perfekt för den som befinner sig bland djur och natur, och andra som behöver kunna köra där vägarna inte är släta.

Nu kommer Mercedes-Benz storsäljande C-Klass kombi i en fyrhjulsdriven version med förhöjd markfrigång. C-Klass All-Terrain har 40 mm förhöjd markfrigång, skärmbreddare och kaross-skydd i skyddande material samt hasplåtar. Dessutom en mängd digitala off-road funktioner. Sammantaget är detta en perfekt C-Klass för den som befinner sig bland djur och natur, och andra som behöver kunna köra där vägarna inte är släta. Eller bara vill kunna känna sig tryggare i snömodd och lera.

 Sverige är ett kombi-älskande land, men vi är också ett land med 100-tusentals mil grus- och skogsvägar. Dessutom ett land där snö är en normal ingrediens i väglaget. 

Det gör att konceptet ”kombi med förhöjd markfrigång” eller cross-over passar oss osedvanligt bra.

2017 lanserade Mercedes den förhöjda E-Klass All-Terrain och nu kommer även C-Klass som All-Terrain. Markfrigången är höjd med 40 mm och skärmbreddarna gör den 21 mm bredare än vanliga C-Klass. Både skärmbreddare och kaross-skydd är i mörkgrått skyddande material som gör att du inte behöver känna dig nervös för att repa lacken. Bilen har också has-plåtar.

Banner

Fjädringen är anpassad för dåliga vägar och minskar risken för genomslag vid tjälskador och potthål. 

C-Klass All-Terrain har också fått två nya program i bilens Dynamic Select körprogram. Offroad är till för grusvägar eller andra lösa underlag, medan Offroad + är avsett för lite tuffare förhållanden och inkluderar bland annat DSR (Downhill Speed Regulation) som gör att bilen automatiskt smyger sig ner för branta backar.

En unik nyhet är att All-Terrain kan fås med Digital Light av samma typ som på helt nya S-Klass. Strålkastarna har tre LED per sida som reflekteras och styrs av totalt 2,6 miljoner små speglar. Resultatet är att strålkastarna kan anpassa sin ljusbild i det oändliga och till och med projicera grafik på vägbanan. Strålkastarna kan på millisekunder upptäcka till exempel en fotgängare och skärma av ljuset så att denne inte blir bländad.

I All-Terrain ingår en speciell ljusbild för off-road körning med extremt bred ljusbild som aktiveras direkt när off-road läget i Dynamic Select slås på.

Det går även att köpa till olika ljusfunktioner on-line.

Banner

C-Klass All-Terrain kommer med både diesel- och bensinmotor och båda alternativen är 48 volts mildhybrider.

Säljstart blir det under oktober månad och de första bilarna kommer till Sverige i slutet av året.