Mercedes-AMG GT Track Series

Den kraftfullaste AMG-modellen någonsin

TEXT AV MERCEDES-BENZ SVERIGE // ILLUSTRATIONER AV MERCEDES-BENZ

I år är det 55 år sedan Hans Werner Aufrecht och Erhard Melcher startade AMG i Affalterbach. Det firas med den mest kraftfulla bil man någonsin byggt för försäljning. Mercedes-AMG GT Track Series levererar 734 hästkrafter och 850 Nm.

Innan du börjar se efter på bankkontot är det dock ett par saker du bör känna till. För det första byggs den här bilen bara i 55 exemplar. För det andra är den bara avsedd för att köras på bana eller särskilda events. Bilen baseras på legendariska Mercedes-AMG GT Black Series men har fått en hel del teknik från racing-modellerna GT3 och GT4. Hjärtat är samma 4-liters V8 som i Black Series, men här har den fått ännu mer effekt och vridmoment: 734 hästkrafter och 850Nm.

En sekventiell Hewland HLS 6-växlad låda är monterad på bakaxeln och fullt justerbara 4-vägs stötdämpare från Bilstein ser till att hjulen håller sig i kontakt med vägbanan. Hela interiören andas racing fullt ut och bilen har integrerad störtbur. De digitala systemen både ger och skickar all data man kan önska sig till vännerna i depån. Ratt och pedaler kan anpassas in i minsta detalj och den som letar efter komfort detaljer som stoppade dörrsidor eller elektriska fönsterhissar letar förgäves. Här har allt handlat om att ta bort allt onödigt och hålla vikten så låg som det bara går.

 

Priset börjar på ca 3,8 miljoner kronor. Sugen?

Banner

Banner