Våra mest populära tjänster samlade i ett paket: Excellence paketet

Om du är typen som inte gillar att välja bort utrustning så är Excellence-paketet rätt val för dig. Här får du våra mest populära digitala paket - samlat i ett, som gör livet med din Mercedes ännu enklare.

ILLUSTRATIONER AV MERCEDES-BENZ // TEXT AV MATS GENBERG

Mercedes me-appen är nästan som en bärbar version av din Mercedes. Den håller koll på din bil och berättar hur mycket bränsle eller batteri du har kvar eller när den ska in på service. Den kan till och med boka tid på verkstaden själv.

Idag är de digitala tjänsterna i våra smartphones till stor hjälp i vardagen. Så är det också med Mercedes me appen. Du lär dig snabbt hur bekvämt det är att hantera din Mercedes med ett tryck eller en swipe, oavsett var du befinner dig. Och med vårt breda urval av tilläggstjänster i Mercedes me-Store blir livet med din bil ännu tryggare, enklare och smartare.

Banner

Flera paket i ett paket

Med Excellence-paketet samlar du alla våra populära paket i ett paket. Det är skapat för dig som vill ha fullt utbyte av allt som Mercedes me erbjuder och få tillgång till alla tillgängliga tjänster.

Excellence-paketet består av tre populära paket i ett: Remote, Navigation och Urban Guard – så låt oss gå igenom dem en och en:

Få överblick med Remote-paketet

Med Remote-paketet kan du aktivera olika funktioner på din bil direkt från din smartphone. Du kan till exempel låsa eller låsa upp bilens dörrar, eller öppna fönster och soltak. Kör du elbil eller laddhybrid kan du också fjärrstyra bilens klimatanläggning så att bilen är förklimatiserad och har en behaglig kupétemperatur – vare sig det är kallt eller varmt ute.

Du kan också se var du (eller vem det var som bilen körde senast) har parkerat bilen. Och om det är mörkt ute kan du tända bilens strålkastare så att du lätt kan hitta den.

Dessutom innehåller Remote-paketet också parkeringsskadefunktionen, där appen låter dig veta om det varit ett inbrottsförsök eller om bilen blir påkörd medan den är parkerad.

Hitta rätt med Navigationspaketet

Här handlar det – inte helt oväntat – om att hitta rätt väg. Men nu på ett smartare sätt. Med Navigationspaketet kan du bland annat förinställa bilens navigation på din telefon så att bilen är klar till avfärd redan innan du påbörjat resan. Och all kartdata uppdateras automatiskt ”over the air”.

 

Din rutt uppdateras också medan du kör. Live Traffic Information gör nämligen att du får trafikdata i realtid, så att om det blir köer, vägarbete eller andra hinder längs vägen så

föreslår systemet automatiskt alternativa rutter. Det är inte bara en fördel på långresor utan även på välkända vägar i rusningstrafiken.

 

Även när det gäller säkerhet är du och din Mercedes ett steg före med Navigationspaketet. Med Car-to-X funktionen kan bilen förutse farliga situationer innan de uppstår. Systemet kommunicerar nämligen med andra bilar som har samma teknologi. Det gör att bilarna kan utväxla information om halt väglag, plötsliga stopp i trafiken eller andra oväntade händelser – och ge dig besked i god tid.

Känn dig trygg med Urban Guard-paketet

Det tredje paketet du får i Excellence-paketet hjälper till att göra dig extra trygg. Urban Guard-paketet gör bland annat att du kan deaktivera bilens nycklar direkt via Mercedes me-appen – en i taget eller alla på en gång. Det är inte bara smart, utan är en oumbärlig funktion om du blir av med en av bilens nycklar eller om du lånar eller hyr ut bilen och vill ha full kontroll över vem som har tillgång till den. Om oturen trots allt är framme och din Mercedes blir stulen är tiden avgörande och även här hjälper Urban Guard-paketet dig. Ju snabbare du kan reagera desto mindre försprång får tjuven och desto större är sannolikheten att din Mercedes snabbt kan återfinnas.

Med Urban Guard-paketet kan du leta upp din Mercedes direkt på din telefon via Mercedes me-appen. Så snart du anmält stölden hos polisen hjälper Mercedes-Benz centrala säkerhetscenter dig att tillsammans med polisen lokalisera bilen.

Kom igång

Med Excellence-paketet är du väl förberedd för att utnyttja alla de digitala funktioner som din Mercedes erbjuder. Logga in på Mercedes me-Store med ditt Mercedes me konto och utforska själv alla möjligheter som erbjuds. Här kan du se vilka tjänster som finns till din Mercedes och vilka som redan är aktiva.

Läs mer om Excellence-paketet och de andra digitala servicepaketen här:

Mercedes me Store