Mercedes-EQ. EQS SUV, Exterieur, Fahraufnahme, Diamantweiß, AMG Line   //  Mercedes-EQ. EQS SUV, exterior, driving shot, diamond white, AMG Line

Lyx för alla väder och alla vägar

När EQS från Mercedes-EQ presenterades var det första gången det gick att få all den lyx och teknik man kan förvänta sig av en Mercedes i största klassen - med eldrift.

Nu kommer EQS SUV med samma tekniska lösningar, samma lyxiga känsla, lång räckvidd men i en fyrhjulsdriven suv. Med ännu större utrymmen och en släpvagnsvikt på hela 1 800 kg.

EQS är en bil i samma storleks och komfortklass som Mercedes-Benz klassiska flaggskepp S-Klass – men med eldrift. När nu suv-versionen EQS SUV presenteras så erbjuds samma nivå av teknik och lyx men med ännu mer utrymme – både för passagerare och bagage. Och dessutom framkomlighet som passar för nordiskt klimat och aktiv livsstil. Räckvidden är upp till 64 mil och du laddar snabbt med hela 200 kW. Det gör att du kan ladda bilen från 10 – 80% på drygt 20 minuter. EQS SUV kan fås med effekt på upp till 544 hästkrafter och gör då 0-100 på 4,4 sekunder. Givetvis har bilen plug & charge så du laddar i anslutna laddstationer utan att behöva betala med app eller kort. Allt går direkt på bilens eget konto.

Både fram och baksätena bjuder på en svårslagen känsla av rymd och stolar som fångar in dig i alla högsta komfort. Självklart kan du få massage i framsätena och baksätena går att få elektriskt ställbara och med värme. Vill du ha plats för ännu fler vänner så kan du också få en tredje sätesrad och då har bilen plats för upp till sju personer.

Banner

Med den tredje raden nedfälld har du ett gigantiskt bagageutymme för sadlar, hundbur, golfbagar eller allt det där du vill ha med dig på skidresan. Och med fyrhjulsdrift, hög markfrigång och luftfjädring seglar du tryggt fram i snömodd och den sista oplogade biten till stugan.

Släpvagnsvikt på 1 800 kg i kombination med ett vridmoment på upp till 858 NM gör dessutom EQS SUV till en dragbil av högsta klass. Och att köra elbil med släp är en härlig känsla.

EQS SUV kan fås med tekniska lösningar som tar din bilupplevelse din en helt ny nivå. Ett exempel är den enorma HyperScreen instrumenteringen. HyperScreen är en 1,4 meter bred digital skärm som inte bara ger dig information, den är också en del av bilens sensoriska system. Massage, dofter, ljud, bild och ljus samverkar för att påverka din sinnestämning.
Vill du koppla av? Piggna till? Bara välj så hjälper bilen dig.

Banner

Banner

För att göra den stora bilen så smidig som möjligt i stadstrafik har den också en styrbar bakaxel som ger en fantastisk vändradie. Fickparkeringar sköts för övrigt helt automatiskt. Väljer du Digital Light Strålkastare så får du en helt unik typ av belysning – som till och med kan projicera grafik på vägbanan.

Vi kan fortsätta att tala om ljudanläggningen med dussintals högtalare och Dolby Atmos. Självkörande system. Lidar och radar. Antalet airbags. 20-tums fälgar.

Banner

Banner

Men på något sätt är det att reducera EQS SUV till siffror och fakta. Detta är så mycket mer – en bil som både är prestanda och komfort. Som sluter sig om dig i en kokong av välbefinnande. Även när höststormarna yr eller snötäcket växer. Vare sig du har gummistövlar eller finskorna på dig.

Upptäck din EQS SUV här!