Intelligent vägvisning i din Mercedes: Navigationspaketet

Din Mercedes hjälper dig att hitta rätt. Med navigationspaketet, som du kan köpa i Mercedes me Store-appen, får du tillgång till ännu fler funktioner som gör resan både enklare och säkrare.

TEXT AV MERCEDES-BENZ SVERIGE // ILLUSTRATIONER AV MERCEDES-BENZ SVERIGE

Oavsett om det gäller en bilsemester på kontinenten, ett spontant äventyr ut på vägarna eller bara vardagens rutinkörningar, så handlar det om att göra resan så bekväm och okomplicerad som möjligt. Det är själva essensen av att köra Mercedes.

Men det går att skruva upp känslan av effektiv körglädje ytterligare ett hack. Med hjälp av just Navigationspaketet.

Alltid ett steg före

Med Navigationspaketet blir din Mercedes ännu mer intelligent. Den innovativa mjukvaran öppnar nämligen för helt nya möjligheter när det gäller intuitiv vägvisning.

Med Navigationspaketet kan du bland annat lägga in dina destinationer i förväg – direkt från Mercedes me-appen i din telefon. En stor fördel när du ska ut på långa resor på okända vägar, eller när du kör i rusningstrafik på sträckor du redan känner väl. Du får ett bibliotek med destinationer som du lagt upp i lugn och ro.

Live Traffic Information ser till att du har trafikinformation i realtid och kan se vad som pågår längre fram. Om det är kö, vägarbete eller andra hinder så föreslår systemet automatiskt alternativa rutter. Dessutom uppdateras kart-data ”over the air” automatiskt utan att du behöver besöka din verkstad.

Banner

Ska du på bio eller restaurang eller glömt adressen till ditt hotell så gör destinationssökningen att du kan hitta utan att kunna adressen. Du skriver bara in namnet på destinationen i bilens mediadisplay eller i Mercedes me-appen.

 

Även när det gäller säkerheten är du och din Mercedes ett steg före med navigationspaketet. Med Car-to-X funktionen kan bilen förutse farliga situationer innan de uppstår. Systemet kommunicerar nämligen med andra bilar som har samma teknik. Om en bil till exempel känner att vägbanan är hal, eller att det är ett plötsligt stopp i trafiken, så meddelar den det till bilar som är på väg mot samma plats.

 

 

Banner

Banner

Navigationspaketet är gratis i tre år från bilens första registreringsdag och kan därefter förnyas mot betalning i Mercedes me Store-appen.

 

Läs mer om Navigationspaketet och de andra digitala servicetjänsterna här.