URBAN GUARD: Intelligente Verknüpfung von Hardware und digitalen Lösungen zum Schutz vor Kriminalität 

URBAN GUARD: Intelligent interlinking of hardware and digital solutions for protection against crime

Extra trygghet för dig och din Mercedes: Urban Guard-paketet

Det är svårt att helt försäkra sig mot bilstöld, men med Urban Guard-paketet, som kan köpas i appen Mercedes me-Store är du alltid ett steg före tjuven.

TEXT AV MERCEDES-BENZ SVERIGE // ILLUSTRATIONER AV MERCEDES-BENZ SVERIGE

Om du kör Mercedes har du inte bara valt bil med förnuft - du har också valt med hjärtat. Därför bör din fyrhjuliga vän tas väl omhand.

Så länge du kommer ihåg att låsa bilen har du ett bra skydd mot objudna gäster. Men om du vill vara helt säker på att kunna sova gott om natten så är det enkelt att ge din Mercedes ett ännu bättre stöldskydd. Det gör du direkt från din telefon med Urban Guard-paketet som du hittar i Mercedes me Store-appen.

Extra säker dygnet runt

Urban Guard-paketet gör bland annat att du kan deaktivera bilens nycklar så att de inte kan användas för starta eller öppna bilen. En och en, eller alla på en gång.

Det är en smart lösning som är ovärderlig om du till exempel blir av en med en nyckel eller om du lånar ut bilen och vill ha full koll över vem som har tillgång till den – och när. Eller om du reser bort och vill vara helt säker på att ingen kan starta din bil. Även om de skulle komma åt nycklarna.

Banner

Om olyckan trots allt är framme och din Mercedes blir stulen, så är tiden avgörande – och även här hjälper Urban Guard-paketet dig. Ju snabbare du kan reagera desto mindre försprång får tjuven och desto större chans att din Mercedes snabbt kommer hem igen.

 

Med Urban Guard-paketet kan du hitta din Mercedes direkt på din telefon via Mercedes me-appen. Så snart du polisanmält stölden så hjälper Mercedes-Benz centrala säkerhetscenter till att i samarbete med polisen lokalisera bilen i realtid. Med Urban Guard-paketet ingår en säker uppkoppling som Mercedes-Benz centrala säkerhetscenter samt polisen kan nyttja, och som inte går att stänga av från varken bilen eller via andra kanaler. Denna funktion fungerar i hela världen* och Mercedes-Benz centrala säkerhetscenter sammarbetar med samtliga nationella polismyndigheter och kan därmed spåra bilen överallt – oavsett land.

 

Urban Guard-paketet kan köpas i Mercedes me Store-appen.

 

Logga in på Mercedes me-Store med ditt Mercedes me-konto och se vilka tjänster som finns att få till just din Mercedes – och vilka som redan är aktiva.

 

Läs mer om Urban Guard-paketet och de andra digitala servicetjänsterna här

 

*under förutsättning att bilens GPS-sändare har täckning.

Banner