INSPIRATION AV INNOVATION

INSPIRATION AV INNOVATION

Unik kollektion med återvunna delar från krockkuddar

TEXT: HENDRIK LAKEBERG // FOTO: MERCEDES-BENZ AG/THIBAUT GREVET

Krockkudden har räddat liv i decennier. Inför 40-årsjubileet skapade modedesignern Heron Preston en fascinerande modekollektion av material från denna banbrytande säkerhetsutrustning.

För över 40 år sedan infördes krockkudden för första gången i serietillverkningen av S-Klass. Den är en milstolpe i bilhistorien och har gjort trafiken betydligt säkrare. För att hylla den unika uppfinningen har den amerikanske designern och creative directorn Heron Preston på uppdrag av Mercedes-Benz tagit fram en modekollektion av återvunna delar från krockkuddar. Samtidigt passade han på att leka med principen för hur en krockkudde fungerar. Jackorna, byxorna och väskorna i den experimentella kollektionen går nämligen att blåsa upp som krockkuddar.

Banner

Banner

Arbetskläder av återvunna material

Preston har genom åren specialiserat sig på recycling av material. Särskilt uppskattade är hans exklusiva arbetskläder av återvunna material som en gång använts i andra sammanhang. Med denna idé grundade han 2016 ett eget märke som bär hans namn.

Banner

Banner

Omsorg om framtiden

Ända sedan grundandet har Mercedes-Benz legat i framkant när det gäller säkerhet. Med Heron Prestons Concept Collection visar företaget än en gång omsorg om framtiden genom att skänka bort artiklarna i kollektionen på den globala modeplattformen GOAT®.

Läs mer om krockkuddens historia och passiv säkerhet hos Mercedes-Benz på: mbmag.me/airbag

Banner