Ännu mer prestanda: Mercedes-AMG GT2 PRO

Mercedes-AMG utökar nu sitt utbud av exklusiva sportmodeller med nya Mercedes-AMG GT2 PRO som är byggd för de allra mest kräsna trackday-entusiasterna.

Mercedes-AMG GT2 PRO är det senaste tillskottet från prestandaspecialisterna i Affalterbach. GT2 PRO baseras på Mercedes-AMG GT2 som 2022 presenterades som den snabbaste och mest kraftfulla homologerade tävlingsmodellen från Mercedes-AMG någonsin.

Även om den homologerade varianten har mer än tillräckligt med kraft tar Mercedes-AMG GT2 PRO både prestanda och design till en ny nivå. Det innebär att den uteslutande riktar sig till de mest inbitna motorsportentusiasterna.

Uppdateringarna inkluderar funktioner som 4-vägs justerbar fjädring, optimerad aerodynamik i form av en ny design av bakvingen och den nya Push2Pass-funktionen som utvecklats exklusivt för GT2 PRO.

Med Push2Pass kan föraren tillfälligt öka effekten hos den 4,0-liters AMG V8 biturbomotorn från 707 till 750 hästkrafter, vilket ger dig mer kraft i omkörningarna.

”Tack vare nya funktioner som Push2Pass är GT2 PRO den ultimata trackday-bilen. Den är extremt smidig, men ändå rolig och relativt lättkörd. Det gör den perfekt för både proffs och amatörer”, säger Christoph Sagemüller, chef för Mercedes-AMG Motorsport.

Banner

Nya designdetaljer och hög säkerhet

Exteriören är uttrycksfull och harmonisk på samma gång med mattgrå hellack, dekorativa ränder, GT2 PRO-logotyper och ljusa kolfiberelement. Detta kompletteras av den nydesignade bakvingen och de tvåfärgade 18-tums AMG-lättmetallfälgarna med centrallås.

Interiören förenar imponerande ergonomi och intuitiv användning med den speciella CUBE CONTROLS-ratten, den GT2 PRO-specifika mittkonsolen och luftkonditioneringssystemet som håller rätt temperatur i kupén när det hettar till på banan.

Säkerhetsutrustningen omfattar en kraftig säkerhetsbur i kolfiber, fempunktssele, skyddsnät, brandsläckare och utrymningslucka.

Exklusiva tillbehör och prioritet för 
AMG Racing Series

Mercedes-AMG GT2 PRO-kunder kan se fram emot ett omfattande paket med tillbehör som följer med bilen. Förutom ett specialdesignat GT2 PRO-överdrag ingår även en racingdräkt med handskar, underkläder och skor från PUMA som är en officiell Mercedes-AMG-partner, samt en Mercedes-AMG GT2 PRO-hjälm från BELL.

Som ägare av en Mercedes-AMG GT2 PRO får du också förtur till AMG Racing Series och tillgång till Mercedes-AMG Customer Racing Support.

Se Mercedes-AMG GT2 PRO här.

Banner