Design Essentials IV – The Art of Creating Desire, 2022, Nizza: Vision AMG 

Design Essentials IV – The Art of Creating Desire, 2022, Nice: Vision AMG

Vision AMG – En glimt av en elektrisk framtid från Mercedes-AMG.

Lång hjulbas, korta överhäng, muskulösa skuldror, stora hjul, en markerad bakspoiler och en stjärnformad strålkastarsignatur – Vision AMG är fulladdad med känsla från alla vinklar. Och den ger en tydlig fingervisning om hur den elektriska framtiden på Mercedes-AMG kommer att te sig.

TEXT AV MERCEDES-BENZ SVERIGE // ILLUSTRATIONER AV MERCEDES-BENZ

Vision AMG är inte bara en designstudie – den är en glimt in i framtidens Mercedes-AMG.
”Vi återuppfinner oss själva”, säger Philipp Schiemer som är VD på Mercedes-AMG Gmbh.

”Vi har satt kursen mot en elektrifierad framtid och vi har satt ribban högt eftersom våra kunder förväntar sig något mycket speciellt från oss – även när det gäller elbilar. Vi började ju tidigt med SLS AMG Electric Drive och har fortsatt med våra AMG-versioner av Mercedes-EQ modellerna. Nu är det dags att visa hur vi tänker oss att föra in AMG DNA i den elektriska framtiden. Målet är att ha vår första helt egenutvecklade elbil färdig 2025.” Fortsätter Philipp Schiemer.

Banner

Banner

Designen i Vision AMG talar för sig själv. Här finns både element som för tankarna långt bak i historien och helt nya lösningar. Att sidorutorna har samma Alubeam silverfärg som karossen gör att bilen upplevs nästan som en skulptur. Något som förstärks av det faktum att den är nästan helt fri från skarvar och veck.

Grillen med sina lodräta (numera upplysta) ribbor är kvar medan strålkastarna nu är satta i ett stjärnmönster. Aktern bara strålar av muskler och baklysena känns lite raketmotor…

Banner

Men Vision AMG är inte bara design. Hela drivlinan är utvecklad från scratch. Bilen byggs på en helt ny elbilsplattform vid namn AMG.EA. Hjärtat är en innovativ axialflödesmotor som utvecklats av Mercedes-Benz dotterbolag YASA. Axialflödesmotorn är kompaktare och lättare än en traditionell elmotor och ger betydligt mer effekt.

 

”Vi kommer att ta eldriven prestanda till en helt ny nivå”, säger Philipp Schiemer.

 

Stay tuned, säger vi…