Allt du drömt om i en Mercedes-AMG. Men med eldrift

Nu är nya Mercedes-AMG EQE 53 4MATIC+ här. Allt du någonsin velat ha i en AMG men med eldrift. Upp till 687 hästkrafter och 1000 Nm kombinerat med en väghållning som låter dig njuta i fulla drag.

När Mercedes-AMG tar sig an EQE så gör man det med samma målmedvetenhet som man alltid gjort. Man ökar inte bara effekten utan man uppgraderar varje detalj som är nödvändig för att du som förare ska kunna njuta av all denna prestanda. Det energitäta batteriet på 90,6 kWh netto är utvecklat speciellt av Mercedes-AMG för att ge extremt snabb tillgång till energi. Alla delar i drivlinan är uppgraderade och motorerna är AMG-specifika med anpassade lindningar, högre strömstyrka och en helt egen inverter. Den bakre motorn är byggd på en sex-fas konstruktion och ger lejonparten av effekten. Kylningen av batteriet är också helt nyutvecklad för att se till att batteriet trots hög ansträngning ska kunna hålla en optimal temperatur.

Trots extrem effekt går det att köra den fyrhjulsdrivnabilen på 2,0 –2,3 kWh per mil (23.2-20.3kWh/100 km; WLTP). Men när du verkligen vill iväg så är detta en bil som ger dig en upplevelse utöver det vanliga.

En av de journalister som fått provköra ett av de allra första exemplaren beskriver känslan så här:

Att beskriva accelerationen i EQE 53 är nästan hopplöst, man måste uppleva det. Vridmomentet tar över upplevelsen totalt, bakhuvudet åker i nackstödet med infernalisk kraft, millisekunden senare träffar hjärnan skallbenet medan magen verkar tryckas genom ryggraden.”

Allt du drömt om i en Mercedes-AMG. Men med eldrift!

Men det är när vägen svänger som agnarna sållas från vetet, och detta är en bil som är minst lika imponerande på kurviga småvägar och banor som på raka motorvägar. I siffror* uttrycks det som 0-100 på 3,3 sekunder. Toppfart 240 km/tim. Och för dig som är rädd att du ska sakna ljudupplevelsen från de klassiska AMG-modellerna med förbränningsmotor – oroa dig inte. Detta är bilar med ljud som ser till att du verkligen får en upplevelse för alla sinnen!

 

*med AMG DYNAMIC PLUS paket

Banner