Mercedes VISION EQXX slår nytt rekord med 1202 kilometer på en laddning

TEXT: MERCEDES-BENZ DANMARK // FOTO: MERCEDES-BENZ

Tidigare i år kunde Mercedes VISION EQXX köra 1008 kilometer på en enda laddning. Nu har den banbrytande konceptbilen slagit sitt eget rekord genom att göra en roadtrip på 1202 kilometer.

Mercedes VISION EQXX presenterades i januari, och årets första nyhet fortsätter att visa att den även är en av de största. Den revolutionerande konceptbilen har nämligen inom några månader lyckats köra två sträckor på vardera över 1000 kilometer, men under mycket olika förhållanden. Båda gångerna användes bara en batteriladdning – och därmed har bilen cementerat sin position som den mest effektiva Mercedes-Benz någonsin.

Banner

Medan vårens rekordkörning på 1008 kilometer bjöd på kyla och branta lutningar, var i stället tät trafik och utomhustemperaturer över 30 grader bland de största utmaningarna under sommarens bragd, som tog 14 timmar och 30 minuter att genomföra.

På sträckan från Sindelfingen i södra Tyskland till Silverstone i England uppgick förbrukningen till bara 8,3 kWh per 100 kilometer, och hastigheten var i genomsnitt 83 kilometer i timmen.

”Ännu en gång har VISION EQXX bevisat att den utan problem kan köra över 1000 kilometer på en enda laddning. Den här gången under helt andra förhållanden – och naturligtvis ute i verkligheten. Senast 2030 kommer Mercedes-Benz endast att erbjuda helt elektriska modeller – på marknader där detta är möjligt – och just därför är det ytterst viktigt för oss att visa vad vi kan prestera redan idag”, säger Markus Schäfer, Chief Technology Officer på Merceds-Benz AG.

Banner

Lågt luftmotstånd och hypereffektiv drivlina

Med en luftmotståndskoefficient på bara 0,17 är Mercedes VISION EQXX extremt aerodynamisk, men den strömlinjeformade designen är bara en av flera viktiga faktorer som håller förbrukningen nere. Det milda vädret med behaglig värme under långkörningen innebar nämligen att även det innovativa värmestyrningssystemet fick en central roll.

Den hypereffektiva elektriska drivlinan genererar bara ett minimalt värmeöverskott, vilket bland annat betyder att kylmodulen har kunnat minskas i både storlek och vikt, medan dynamiska luftpaneler och ett speciellt pumpsystem säkerställer en optimal drifttemperatur med minimal energiförbrukning.

Banner

Till och med bilens luftkonditionering är maximalt optimerad, och trots att värmepumpen levererade kalluft till kupén i över åtta timmar under körningen hade förbrukningen nästan ingen inverkan på den totala räckvidden.

Långkörningen slutade på den legendariska racingbanan Silverstone, där Formel E-föraren Nyck de Vries fick lov att krama ur de sista kilometerna ur batteriet. Han körde 11 varv och hastigheten klättrade upp till bilens maxfart, 140 kilometer i timmen.