Fitness brands

Fitness Brands satsar på hållbarhet.

Går helt över till laddhybrider.

Fitness Brands har sedan 80-talet sålt och levererat träningsutrustning och inredning till gym och träningsanläggningar över hela landet. Sedan ett par år tillbaka kör man den enbart Mercedes-Benz. I mars bytte man alla sina personbilar till laddhybrider.

Banner

 • Fitness brands
  Emma:

  – Vi gick över till Mercedes-Benz för några år sedan, berättar Emma Lundgren som är VD på Fitness Brands.

  –  Vi representerar några av världens ledande varumärken i gym-branschen och vi satsar verkligen hårt på kvalitet och service. Det är viktigt för oss att vårt val av bilmärke återspeglar det.

  –  Vi vill ha en samarbetspartner med samma värderingar som oss själva. En partner vi kan känna oss trygga med och som ställer upp när vi behöver det. För det är så vi själva arbetar med våra kunder, vi är mer samarbetspartners än bara leverantörer.

Banner

 • Fitness brands
  Emma:

  – Vi hade ett annat märke, men det var inte den känsla av kvalitet på vare sig kundvård eller bilar som vi ville ha. Vi säljer några av världens ledande märken och vi har servicetekniker som åker ut direkt om det är problem. Då vill vi ha en bilpartner som delar våra affärsvärderingar och bilar som är i linje med det vi säljer. Kombinationen Landrins Bil och Mercedes-Benz har varit just det.

Banner

Totalt har företaget ett 20-tal Mercedes: Personbilar, servicebilar och lätta lastbilar för leveranser. I mars byttes en stor del av bilarna ut – och när det gäller personbilar blev det laddhybrider över hela linjen – totalt åtta stycken. Sex GLC SUV, en GLC Coupé och en CLA Shooting Brake. Alla laddhybrider med upp till ca 4 mil räckvidd på ren el och alla med serviceavtal.

 • Fitness brands
  Emma:

  – Från och med mars 2021 kör alla företagets säljare Mercedes-Benz laddhybrider. Och har laddboxar monterade vid sina bostäder.

  – Det känns jättebra att ha bytt alla våra tjänstebilar till laddhybrider, säger Emma.

Banner

Genom att välja laddhybrider fick man både en hållbar lösning och en vettig investeringsnivå. Det går att köra all lokal stadskörning och kortare turer från hemmet utan att ha igång förbränningsmotorn över huvud taget.
Att tänka hållbarhet är något som alltid varit viktigt för företaget.

 • Fitness brands
  Emma:

  – Vi för in hållbarhetstänk på alla nivåer. Till exempel kan vi ta våra kunders begagnade utrustning i inbyte när de förnyar sin maskinpark. Då säljer vi det vidare till nya kunder istället för att utrustningen skrotas. 

Fitness Brands säljare är spridda över hela landet och de flesta utgår från sin bostad. I jobbet ingår inte enbart att sälja träningsutrustning, utan även skapa helhetslösningar tillsammans med kunden.

 • Fitness brands
  Emma:

  – Vår styrka är att erbjuda unika och innovativa lösningar med ett brett produktsortiment, lång erfarenhet, egna installations- och serviceavdelningar som ger en stark och komplett helhet, säger Emma.

Tanken är att företagets säljare ska ladda bilen hemma med sina egna laddboxar och därmed ha bilarna beredda för eldrift varje morgon. Mercedes-Benz laddhybrider har dessutom bromskraftåtervinning i fyra steg. Det innebär att det är möjligt att också återladda bilarna under körning genom att använda motorbromsen istället för den vanliga färdbromsen.

 • Fitness brands
  Emma:

  – Vi har valt att arbeta med exklusiva och högkvalitativa varumärken som tål tuff användning, säger Emma. Det är alltså träningsutrustning som håller så hög kvalitet att det går att sälja dem vidare efter några års användning på en träningsanläggning. Hållbarhet är något vi levt med sedan starten. Att köra laddbara bilar är ett naturligt nästa-steg i den riktningen.

Banner